NAŠ PRODAJNI PROGRAM

HIDROIZOLACIONI MATERIJAL

HIDROIZOLACIJA

Iz naše raznovrsne ponude možemo Vam izdvojiti sledeće proizvođače hidroizolacionih materijala:

sika
ceresit
texo
ursa

Hidroizolacija ima za cilj sprečavanje prodora vode odnosno vlage u konstrukciju građevine ili u njenu unutrašnjost. Hidroizolacijom se sprječava propadanje građevina i osiguravaju odgovarajuće stambene pogodnosti ili upotrebljivost građevine.

 

Hidroizolacija građevine jedna je od najzahtevnijih faza gradnje, bilo da se radi o zgradama, mostovima ili građevinama bilo koje vrste. Hidroizolacijom se sprečavaju mnogi problemi.

Hidroizolacija ne štiti samo zidove koji su ukopani u zemlju. Od prodora vlage potrebno je izolirati i druge građevinske konstrukcije koje su joj izložene, na primer ravne krovove, balkonske ploče itd. U osnovi se razlikuje horizontalna i vertikalna hidroizolacija. Horizontalna je hidroizolacija položena paralelno sa tlom i sprečava dizanje kapilarne vlage i prodor podzemne vode.

Vertikalna hidroizolacija se polaže na zidove koji se zatim zatrpaju zemljom. Ako na terenu postoji podzemna voda, potrebno je izvesti drenažu. Osnovno je pravilo pritom ne sprečiti tok podzemne vode, već omogućiti slobodno proticanje ispod tla i oko građevine. Zahtevnije područje hidroizolacije jeste zaštita građevine od hidrostatičkoga pritiska vode.