NAŠ PRODAJNI PROGRAM

TERMOIZOLACIONI MATERIJAL

Od naše ponude termoizolacionog materijala možemo izdvojiti sledeće proizvođače:

tim-izolirka
austrotherm
ursa
isover
knauf

Termoizolacioni materijali imaju zadatak sprečavanja prenosa toplote kroz građevinske elemente. Prenos toplotne energije vrši se:

  • Vodovima
  • Konvekcijom
  • Zračenjem

Udeo toplotne provodljivosti u odnosu na prenos toplote je po pravilu dominantan. Konvekcijom odnosno strujanjem vazduha unutar termoizolacionog materijala se toplotna energija može prenositi, naročito kod laganih, vlaknenih termoizolacionih materijala. Upravo takvi lagani, vlakneni materijali se zato ugrađuju tako da kroz njih ne postoji mogućnost strujanja kroz spoljni omotač. Termoizolacioni materijali imaju takvu strukturu materijala, koji u sebi imaju vazdušne pore. Udeo takvih pora iznosi kod visokoefikasnih termoizolacionih materijala i do 98% ukupne zapremine.

 Prema strukturi pora termoizolacioni materijali dele se na:

  • Materijale zatvorenih ćelija
  • Materijale otvorenih ćelija

U zavisnosti od upotrebljenog polaznog materijala, za proizvodnju treba dosta energije. To svakako treba uzeti u obzir kod odabira termoizolacionih materijala. Termoizolacioni materijali se razlikuju kao veštački izolacioni materijali, prirodni odnosno termoizolacioni materijali slični prirodnim kao i višeslojni izolacioni materijali.

Toplotna – zvučna izolacija – Ekološki i ekonomski vrlo isplativa. S obzirom na svakodnevno rastuće cene energenata sasvim je razumljivo da se stalno radi na poboljšanju termoizolacije u našim domovima.

Upotrebom odgovarajućih materijala pored bolje termoizolacije istovremeno možemo znatno poboljšati i kvalitet života.

U starim objektima postoji veliki broj mesta na kojima se gubi toplota. Kad je reč o gubitku toplote, onda je krov posebno izložen.

Na krovu se često javljaju problemi sa nedostakom izolacije. No, onaj ko renovira objekte odgovarajućim materijalima, u potkrovlju može stvoriti atraktivan prostor za stanovanje: na ovaj način se štedi na potrošnji energenta i zagrevanju objekta kao što se i štiti od letnih vrućina.